luni, 4 aprilie 2011

Zile

Deseori avem impresia că trăim zilele de mai multe ori, că va mai fi mereu un "la anul". Că dacă acum nu ai reuşit să faci ceea ce ţi-ai propus o să poţi face "la anul". Şi e normal să avem fixaţia asta, fiindcă toţii anii sunt la fel: ei încep cu un Revelion, vin apoi câteva zile de ninsoare, ziua Îndrăgostiţilor, 1 Martie, înfloritul copacilor, Paştele, mini-vacanţa de 1 Mai, vacanţa de vară, ziua de naştere (a mea aici intră, dar bănuiesc că şi a ta e în fiecare an), începerea şcolii, căderea frunzelor, Halloween-ul, Moş Nicolae şi Crăciunul. Iar anul următor o luăm de la capăt.
De fapt, nu treci prin toate zilele astea de mai multe ori, ci doar evenimentele se repetă. Asta e prima şi ultima oară când trăieşti ziua asta, de exemplu. Peste exact un an, chiar dacă tot zi de aprilie este, nu va fi aceeaşi.

Acum că tot te-am adus în starea de "trăieşte clipa", "nu rata nici o ocazie", şi aşa mai departe, ar fi bine să ştii că ai cam 6500 de zile de planificat propriul majorat (puteam să jur că sunt mai multe) şi încă 8100 de nopţi până dai de criza vârstei mijlocii. Iar potrivit speranţei medii de viaţă de la noi, ai în total cam 26700 de dimineţi în care să te trezeşti cu zâmbetul pe buze (sau nu).
Aşadar, sunt multe sau puţine? Oricum ţi s-ar părea, viaţa e cea mai lungă chestie pe care ai să o faci vreodată. Aşa că, fii băiat bun şi fă-o ca lumea!

Un comentariu: