joi, 24 martie 2011

Dar nu orice cuvinte

Sunt sigur că toată lumea are momente în care îşi aminteşte involuntar clipe din trecut. Câteva din cele mai frecvente chei de întoarcere în trecut sunt melodiile vechi, fotografii sau întâlniri cu persoane despre care credeai că au rămas acolo unde le-ai lăsat ultima oară. Însuşi inegalabila curăţenie îţi stârneşte nostalgia atunci când dai peste o hârtie îngălbenită de vreme (bine, nici chiar aşa veche) care poartă o întâmplare amuzantă asemenea unei fotografii, sau un ursuleţ de pluş fără de care nu puteai dormi, sau o haină purtată pe la o petrecere de care mama nu a aflat nici până azi... În fine, fiecare cu ale lui.
Însă nu cred că v-a trecut prin cap că se poate face o retrospectivă a timpului cu ajutorul unor cuvinte şi expresii. Dar nu orice cuvinte, ci cuvinte celebre, folosite excesiv o bucată de timp. Probabil că nu ai înţeles mare lucru dar aruncă un ochi peste următoarea "axă" a timpului, care începe cu prezentul şi se termină la o aruncătura de băţ în trecut.

"ce satan e mega mucul ăsta?", etnobotanice, aripi picante, "nu ştiu d-astea", "perversă ca pe târgu ocna", "2 cai frumosh", "aicişa", "Moş Crăciun şi prietenii săi", "extorsiunea degajamentului", Nikita, Naomi travestitul, Elodia, emo, "blană!", "mega!", "mane!", "ia uite la al meu/a mea" , "omu' meu!", "mama ta e ţigan?", lol etc.

Cred că acum înţelegi ce vreau să zic. Cuvintele astea fac parte din istoria anilor 2006-2011 şi nu o să se oprească aici. Multe altele sunt "pe vine"...

3 comentarii:

  1. Conversatie inspirationala! :> :))
    Acu` te pot urmari si eu pe tine :>

    RăspundețiȘtergere
  2. @Patri(cu un singur 'i') Da, trebuie sa iti multumesc pentru colaborare. Ai fost o nemaipomenita ascultatoare :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta m`a uns la suflet :"> Multumesc pentru singurul "i" !

    RăspundețiȘtergere